A jako bolo za dní Noeho, tak bude aj za príchodu Syna človeka:

Pán Ježiš koniec sveta pripodobňuje času veľkej potopy sveta. Boh dal Noemu za úlohu postaviť obrovskú loď, ktorá by ako jediná prežila potopu. K tomu Noe zvedavcom hovorí, že preto stavia loď, lebo príde Boží súd – zatopenie sveta vodou – ale ten kto vstúpi do lode, bude zachránený. Celý vtedajší bezbožný svet sa z Noeho smial, ľudia sa chytali od smiechu za bruchá, že Noe stavia loď na púšti, lebo má prísť akási potopa sveta. A potopa prišla a zatopila všetko ľudstvo a všetkých posmievačov. Súd nad celou zemou bol vykonaný. Pán Ježiš hovorí:

A jako bolo za dní Noeho, tak bude aj za príchodu Syna človeka: lebo jako v tých dňoch pred potopou jedli a pili, ženili sa a vydávaly až do toho dňa, ktorého vošiel Noe do korábu, a nezvedeli, až prišla potopa a všetkých zachvátila: tak bude aj za príchodu Syna človeka. Mt 24:37-39

Tu vidíme hlúposť vtedajšieho ľudstva, ktoé sa správalo rovnako ako terajšie ľudstvo úplne rovnako – jedli, pili, zabávali sa, predávali, kupovali, obchodovali, zhŕňali bohatstvo, starali sa o zarobenie peňazí a odrazu bum – potopa a koniec. Tak bude aj pri príchode Krista. Ľudia sa budú starať o svoje plné bruchá, ako sa kde dá dobre zarobiť, ako kde koho oklamať a okradnúť, ako sa starať o tento krátky pominuteľný život a bác – príde Kristus a bude neskoro na obrátenie a záchranu. Dvere korábu spásy sa zatvoria a ľudia budú stáť vonku, škrípať zubami a preklínať.

 

Lebo nastanú dni ťažkého súženia, aké tu od stvorenia sveta ešte nebolo a nikdy už ani nebude.

Evanjelium Podľa Marka 13:14-37

— kto čítaš, rozumej — nečakajte na nič a utečte do hôr.

A lid Boží byl zpraven nejdříve Biblí svatou, ozvěnou Božích polnic:

“Utíkejte ženy a děti se schovat ve vašich horách, neboť nepřítel Boha a všech lidí přišel vyhladit všechny národy”, a lid Boží vydrží až do posledního.

To, čo sa bude diať tu v Jeruzaleme, bude obrazom udalostí na konci sveta. Keď však chrám bude spustošený a znesvätený — kto čítaš, rozumej — nečakajte na nič a utečte do hôr.

Ak budete v hornej časti domu, nebežte už dolu, aby ste si niečo so sebou vzali.

Ak budete pracovať na poli, nechoďte sa domov obliecť.

Zle bude v tých dňoch ženám, čo čakajú dieťa, a pridájajúcim matkám.

Proste Boha, aby ste nemuseli utekať v zime.

Lebo nastanú dni ťažkého súženia, aké tu od stvorenia sveta ešte nebolo a nikdy už ani nebude.

Keby Boh tieto dni neskrátil, ani jeden človek by toto utrpenie neprežil. Ale skráti ich, aby zachránil svojich vyvolených

Príprava trvanlivých potravín – Doma vyrobené trvanlivé potraviny

Translate »